ТОП 5

НАЙ-СКЪПИ ЯХТИ В СВЕТА

От 28 години в края на септември в Монако се събира елитът на богатите, които си падат по яхти. И тази година не прави изключение- яхт-шоуто, започнало на 26 септември ще продължи до 29 септември и събра като магнит хората с много пари. 120 суперяхти са представени в княжеството, но сред тях има и истински перли. Тази година в Топ 5 най-скъпи яхти в света влизат впечатляващи постижения на световното корабостроене в сектора на луксозните яхти и това прави изложението едно от най-скъпите в цялата история на шоуто. Ето и Топ 5 на най-скъпите експонати, които могат да бъдат купени след края на изложението:
 
1. Illusion Plus – цена 100 милиона евро.
Шестпалубна яхта, над която са рабиотили две компании-Rainsford Saunders Design и Azure Naval Architects. Интериорът е дело на дизайнера Сандер Сино, разполага с шест каюти, които могат да приемат 12 гости. Двигателят е хибриден-дизел и ток, произведен от Rolls Royce, може да развива до 14 възела в продължение на 5000 мили без дозарешждане.
 
2. Anna I – цена 85 милиона евро.
Построена е през 2007 година от известната хиландска корабостроителница Feadship. Притежава класически дизайн и ултрасъвременни технологии. Разполага със седем каюти за 17 души. Всички те са с панорамен изглед, баня и отопляем мраморен под.
 
3.  Cloud 9 – цена 80 милиона евро.
Яхтата е със стоманен корпус и надстройка от алуминий, построена в корабостроителницата CRN в Анкона през 2017 година. Разполага с удивителен плаж-платформа на нивото на морето и бар. Има спа салон, подвижни балкони, басейн с хидромасаж, джакузи за всеки пътуващ на борда.
 
4. Excellence 5 – цена 70 милиона евро.
Яхтата е дълга 60 метра, построена е през 2012 година от компанията Abeking & Rasmussen по поръчка. Затова притежава забележителни експлоатационни качества и изключителни удобства за пребиваващите на борда. Има пет палуби, асансьор между тях с прозрачни стъкла, плаж, и голямо джакузи.
 
5. Saint Nicolas – цена 70 милиона евро.
Яхтата има пет палуби, на които са разположени плаж, фитнес салон, салон за домашно кино, басейн и джакузи. Интериора е на Франсоа Зурети.

Сподели с :